CRUISE SCHEPEN VAN DE HOLLAND AMERIKALIJN (diashow 1)

In opdracht van het architctenburo VFD te Utrecht realiseerden wij voor vele schepen van de Holland Amerikalijn een deel van de drie-dimentionale kunst, waaronder een console van "de Zeegod".

Omdat de authentieke console niet van het schip verwijdert mocht worden moest er in recordtijd een mal van gemaakt worden om hem te kunnen dupliceren.
Dit gebeurde toen de "Rotterdam" één dag aangemeerd lag in Rotterdan aan de Holland Amerikakade.

Het hele proces (mal + steunkappen maken) nam ongeveer 4 uur in beslag.

Van alle werkzaamheden voor de HAL is dit de eerste van de 5 diashows.


(klik op een afbeelding om de diashow te starten)

 

1) Oscar begint de eerste laag rubber aan te brengen op de authentieke console2) 1e laag rubber3) Op de Holland Amerika kade met het schip op de achtergrond 4) Tweede laag rubber aanbrengen in een contrasterende kleur zoadat je weet wat je doet 5) De mal werd gemaakt in 5 uren tijd 6) Na diverse kwastlagen worden de snijranden gespateld aangebracht 7) Snijranden geplaatst, klaar voor de steunkappen 8) Nog even controleren... 9) De mal wordt gelost 10) Zonder een enkele beschadiging een perfecte mal in een record tijd! 11) De authentieke console is weer vrij van de mal 11a) Het lossen van de mal 12) Nog dezelfde dag is het moedermodel van de console terug geplaatst op het schip 13) Het erugplaatsen van de authentieke console op het schip 14) Het orgineel van de console weer terug op het schip 15) Replica's van console 16) Replica's klaar voor vertrek 16a) Op het schip. Nu alleen nog de lampenkappen 17) Console lampen op het schip 18) Nog even de puntjes op de i 19) Replica's op een ander schip van de HAL javascript photo album by VisualLightBox.com v5.4
Voor verdere informatie kunt u contact met ons opnemen, klik hier